Reklama

Trio, które nie lubi toksyn

Czas na oczyszczenie organizmu z toksyn i metali ciężkich. To możliwe? Okazuje się, że tak, a przy okazji obniżamy cholesterol bez leków. Od teraz jabłka, czosnek i olej lniany to nierozłączne trio, które towarzyszyć będzie ci w kuchni.

Jabłka

Ten niedoceniany owoc kryje niezwykłe składniki! Chodzi o pektyny, rodzaj błonnika, który wyłapuje i usuwa z jelit  toksyny i związki zawierające cholesterol. Ponadto pektyny wiążą znajdujące się w przewodzie pokarmowym metale ciężkie i wspomagają usuwanie ich z organizmu. Zjadaj przynajmniej jeden owoc dziennie. 

Czosnek 

Zawiera allicynę, aminokwas, który wraz z innymi substancjami - ajoenem i garlicyną - pomaga  pozbyć się metali ciężkich i obniżyć poziom cholesterolu nawet o 10 proc. Wystarczą dwa ząbki dziennie. Najlepiej surowe. Możemy też przygotować nalewkę czosnkową. Trzy główki czosnku zalewamy 1/4 l spirytusu i odstawiamy na 10 dni. Codziennie wstrząsamy. Stosujemy trzy razy dziennie, zaczynając od jednej kropli dodanej do napoju (np. do kefiru). Przy każdym posiłku zwiększamy dawkę o jedną kroplę, aż dojdziemy do 25 kropel. Kurację przeprowadzamy nie częściej niż raz w roku. 

Reklama

Olej lniany

Zażywaj dwie łyżki oleju lnianego dziennie na zimno. Dodawaj go do sałatek. Uwaga! Olej te nie nadaje się do smażenia, ponieważ podczas obróbki termicznej znikają wszystkie jego właściwości. Już po miesiącu stosowania poziom złego cholesterolu (LDL) zmniejszy się. 

Zobacz także: 



Rewia
Dowiedz się więcej na temat: detoks
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy