Reklama

Pij ją, gdy chorujesz na cukrzycę

Kawa z topinamburu jest szczególnie zalecana osobom zmagającym się z cukrzycą.

Ma niski indeks glikemiczny oraz niewielką kaloryczność. Kupując taką kawę warto zwrócić uwagę, czy ma dodatek mniszka lekarskiego.

Zioło to często jest składnikiem mieszanek przeciwcukrzycowych, wzmacnia działanie topinamburu oraz wspomaga trawienie.

Ważne! Kawa z topinamburu pobudza, ale nie podnosi ciśnienia, więc mogą ją pić nadciśnieniowcy. Kupisz ją w sklepach ze zdrową żywnością oraz przez internet.

Sposób użycia

Czubatą łyżeczkę kawy wsyp do rondelka, zalej szklanką wody i gotuj ok. 2-3 minuty. Odstaw na 5-10 minut. Przelej do filiżanki. Możesz dodać do niej mleko i lekko posłodzić miodem.

Reklama

Zobacz również:



Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy