Reklama

Odwar z liści truskawek

Liście tej rośliny chronią nasz organizm przed rozwojem chorób o podłożu zapalnym.

Mają działanie moczopędne i przyspieszają usuwanie kamieni nerkowych. Zerwane latem w ogródku i wysuszone, mogą być stosowane  przez cały rok.

Jak przygotować: 1 łyżkę  porwanych, przesuszonych liści truskawek zalej szklanką gorącej wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 5 minut. Pozostaw na 15 minut i przecedź.

Jak stosować: pij 1/2 szklanki odwaru 2-3 razy dziennie między posiłkami. 

Inny przepis: garść liści z korzeniami truskawki zalej litrem wody, gotuj 5 minut, pozostaw do naciągnięcia na 10 kolejnych. Popijaj porcjami przez cały dzień.

Reklama
Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy