Reklama

Kuracja tranem

Tran to skarbnica cennych witamin i kwasów tłuszczowych. Kiedyś jego smak nie kojarzył się z przyjemnością. Dziś możemy raczyć się tranem cytrynowym, owocowym, miętowym lub w kapsułkach, nie mających żadnego smaku.

Warto to robić, ponieważ ten rybi olej zawiera:

- kwasy tłuszczowe omega-3, które przeciwdziałają miażdżycy i chorobie wieńcowej oraz zawałowi;
- witaminę A - zapobiega kurzej ślepocie, wzmacnia błony śluzowe, dzięki czemu są odporniejsze na wszelkie infekcje;
- witaminę D - umożliwia wchłanianie wapnia i fosforu, co pozwala zachować zdrowe i mocne kości oraz zęby, wspomaga też system nerwowy i wpływa na poziom cukru we krwi.

Warto sięgnąć po tran w następujących sytuacjach:

- w przypadku obniżonej odporności,
- gdy mamy wysoki poziom cholesterolu,
- nękają nas stany przemęczenia,
- jesteśmy narażeni na długotrwały stres,
- cierpimy na bezsenność,
- tracimy apetyt,
- cierpimy na osteoporozę,
- mamy trudno gojący się trądzik,
- występują zaburzenia widzenie i choroby oczu.

Reklama

Więcej porad:

Skórka od banana wybieli zęby lepiej niż najdroższa pasta

Jak dbać o storczyki, aby kwitły przez wiele lat?


MWMedia
Dowiedz się więcej na temat: tran | zdrowie | dieta
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy