Reklama

Jedz surówkę z selera, gdy masz łuszczycę

Domowy lek.

Składniki:  Duża główka selera, 50 g orzechów włoskich, pół łyżeczki musztardy dijońskiej, łyżeczka soku z cytryny, 125 g jogurtu naturalnego, szczypta soli i pieprzu
Przygotowanie: Seler obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej. W misce wymieszaj jogurt z musztardą, sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Dodaj seler i orzechy. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

Ważne! Surówki z selera nie chłodzi się w lodówce, bo wtedy zmieni smak. Osoby cierpiące na łuszczycę powinny jeść tę surówkę przynajmniej 2 razy w tygodniu. Warzywo to zawiera bowiem psoralen. Związek ten łagodzi przykre objawy choroby, a nawet sprawia, że ustępują na dłuższy czas.

Reklama
Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy