Reklama

Fiolet na talerzu

Ten nasycony kolor nakarmi twoje oczy i zmniejszy pragnienie łaknienia. Warto przetestować fiolet w kuchni zaczynając od zakupów odpowiednich składników.

Wystarczy do dania głównego dodać  kilka fioletowych elementów. W ten sposób oszukujemy nasz mózg, bowiem już niewielka kompozycja na talerzu  sprawi, że danie będzie wyglądać obficie. 

Fiolet w kuchni

Oto lista produktów, która idealnie będzie komponowała się z fioletowym jadłospisem. 

Otwierają ją owoce i warzywa: śliwki, jagody, winogrona, buraki, czerwona kapusta. 

Naszym oczom wystarczy prosty sygnał: kilka śliwek, garść owoców w tym kolorze lub surówka z kapusty  podana do obiadu. 

Poza tym ta dieta ma jeszcze inne walory. Przede wszystkim zmniejsza stany zapalne w organizmie.To efekt działania  ciemnofioletowych i ciemnoczerwonych warzyw i owoców, np. jagód, jeżyn, borówek, bakłażanów.Wystarczy codziennie zjeść garść wybranych owoców (mogą być mrożone) lub cztery-pięć plasterków bakłażana. 

Reklama

Zobacz także: 

Styl.pl
Dowiedz się więcej na temat: warzywa | Styl.pl | fiolet
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy