Reklama

Co jeść, aby zapobiegać częstym skurczom mięśni?

Potrzebujesz żelaza, magnezu, potasu i witamin z grupy B, więc powinnaś jeść czerwone mięso, natkę, banany, pełnoziarniste pieczywo i pić sok z buraków. Każdy posiłek ma się składać przynajmniej w 1/3 z warzyw lub owoców. Nie zapomnij też o orzechach i olejach roślinnych z pierwszego tłoczenia – spożywaj przynajmniej 2 łyżki dziennie. Pij co najmniej 1,5 litra bogatej w elektrolity (magnez, potas, wapń) wody mineralnej. Jedz banany, ziemniaki i pomidory.

Śniadanie

Koktajl z banana, jabłka, płatków owsianych, kawa  albo omlet z 2 jaj  z natką, szczypiorkiem, jogurtem, sałatka z pomidora, 2 kromki razowca z oliwą, kawa zbożowa.

Drugie śniadanie

Dwa ciastka razowe, jabłko, woda albo sałatka z brązowego ryżu  z tuńczykiem, ogórkiem kiszonym i kukurydzą, herbata zielona.

Obiad

Zupa warzywna z dodatkiem pomidorów, ziemniaki z wody, sznycel z indyka, buraczki duszone, kompot albo zupa krem z groszku z oliwą i natką, stek z polędwicy, kasza gryczana, sałata rzymska  z pomidorami, kompot.

Reklama

Podwieczorek

Tarta z morelami, herbata zielona albo sałatka owocowa, woda.

Kolacja

Zapiekanka z ziemniaków, pora  i szparagów z jajkiem i śmietaną, herbata zielona albo dorsz pieczony, grzanki razowe z czosnkiem  i tzatziki, woda z cytryną.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy