Reklama

Co jeść, aby wzmocnić włosy i paznokcie

W menu nie może zabraknąć nabiału, chudego mięsa i wędlin, drobiu oraz jaj, które dostarczają potrzebnego białka. Niezbędne są też grube kasze, makarony razowe i pieczywo pełnoziarniste.

Pamiętaj o owocach i warzywach - zwłaszcza strączkowych, jak  np. soja, fasola, soczewica, ciecierzyca. Postaw na tłuszcze roślinne, ryby morskie, a także orzechy, migdały, pestki dyni albo słonecznika.

Śniadanie

 Pieczywo pełnoziarniste z ziarnami słonecznika, posmarowane masłem, z tuńczykiem i rukolą, herbata z cytryną.

Drugie śniadanie

Serek wiejski z papryką, grahamka, napar z rumianku.

Obiad

Krem z brokułów, łosoś pieczony z cytryną, kasza gryczana, surówka z czerwonej kapusty, sok pomarańczowy. Albo zupa jarzynowa na wywarze z warzyw, szaszłyki z piersi z kurczaka, cebuli i papryki, brązowy ryż, surówka z białej kapusty i marchewki, sok z aronii.

Reklama

Podwieczorek

Sałatka owocowa z pomarańczy, winogron, truskawek, borówek i kiwi z dodatkiem jogurtu naturalnego, woda mineralna.

Kolacja

Makaron razowy z sosem ze szpinaku, cebuli, czosnku i śmietany, herbata owocowa.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy