Reklama

Dieta Julii Kamińskiej

Aktorka nie uznaje popularnych diet odchudzających, a spektakularną metamorfozę sylwetki zawdzięcza większemu wysiłkowi fizycznemu i zmianie zasad żywienia.

Przeszła na wegetarianizm, ograniczyła fast foody i słodycze. Jednak raz na jakiś czas pozwala sobie na małe szaleństwo, "bo jedzenie powinno być przyjemnością".

1. Białe bułeczki - precz

Aktorka, od lat cierpiąca na astmę, nie toleruje białej mąki. Nie je więc klusek i pierogów z niej przyrządzanych i pszennego pieczywa. Jada tylko razowe.

2. Oliwa i olej zawsze na stole

Julia jada je codziennie, w sałatkach. Oleje roślinne są bowiem zalecane chorym na astmę. Nienasycone kwasy omega-3 mają właściwości przeciwzapalne.

Reklama

3. Drastycznie ogranicz

Restrykcje w diecie Julii dotyczą też produktów przetworzonych, w tym zawierających cukier. Niezdrowe są np. gazowane napoje typu cola, sprite czy fanta.

4. Dwa triki dla urody

By poprawić stan włosów i skóry, gwiazda pije odżywczy sok z aloesu i bogaty w witaminę E i kwasy omega-3 napar z siemienia lnianego (2 łyżki zalej wrzątkiem).

5. Przyjemności też ważne

Zdaniem Julii raz na jakiś czas trzeba pozwolić sobie na zjedzenie ciastka czy np. ulubionej pizzy, rzecz jasna wegetariańskiej, z dużą ilością świeżych dodatków.

6. Przykładowe menu

Śniadanie: chleb z ziarnami, twaróg, szczypiorek; obiad: pieczona papryka z kaszą i fasolą, sałata; podwieczorek: sałatka z owoców, kolacja: cukinia z grilla, pomidory.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy