Przejdź na stronę główną Interia.pl

​ Martha Stewart: Ocet ziołowy, pupil w ogrodzie i puszyste muffiny

Kolejna porcja cennych rad od najsłynniejszej gospodyni świata!

 Ocet ziołowy

Jak można zużyć kwiaty ziół wyhodowanych w przydomowym ogródku?

Reklama

Biały rafinowany ocet można aromatyzować różnymi kwiatami np. bzu czarnego, szczypioru lub tajskiej bazylii i używać go później do przygotowania sosów i winegretów.

Szklany pojemnik wypełnij do połowy umytymi kwiatami i zalej octem do pełna. Zamknij i przechowuj przez 3 dni w ciemnym chłodnym miejscu. Następnie przecedź przez gęste sito, zlej z powrotem do butelki. Ocet nabierze delikatnego ziołowego posmaku i koloru. Jeśli chcesz użyć octu natychmiast, możesz wykorzystać wymacerowane kwiaty do dekoracji. Jeśli zamierzasz przechowywać go dłużej, pamiętaj, aby dokładnie je usunąć. Ocet ziołowy możesz przechowywać do miesiąca w ciemnym chłodnym miejscu.


10 pomysłów na szybki obiad

Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka

Proste potrawy z mięsa mielonego

12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta


Reklama

Najlepsze tematy

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje