Reklama

"Chleb. Domowa piekarnia" Piotra Kucharskiego

Ręczne wyrabianie chleba to doskonały sposób na pozbycie się stresu, wyładowanie emocji, uspokojenie, zwolnienie tempa dnia codziennego. Bo chleb nie lubi pośpiechu. A ciepły bochenek z chrupiącą skórką jest nagrodą dla cierpliwych.

Ręczne wyrabianie chleba to doskonały sposób na pozbycie się stresu, wyładowanie emocji, uspokojenie, zwolnienie tempa dnia codziennego. Bo chleb nie lubi pośpiechu. A ciepły bochenek z chrupiącą skórką jest nagrodą dla cierpliwych.


"Chleb. Domowa piekarnia" to nie tylko książka kucharska, prezentująca ponad 70 przepisów na różnego rodzaju chleby i bułki na zakwasie, pieczywo drożdżowe, słodkie przysmaki i potrawy, które można z chlebem podawać. To także piękna historia rodzinnej tradycji, pełna ciepła opowieść o fascynacji piekarnictwem i o miłości do chleba. Piotr Kucharski pochodzi z rodziny piekarzy. Wygrał drugą edycję konkursu "Gotuj o wszystko", często można go oglądać w Dzień Dobry TVN. Kompetentny podręcznik o domowym wypieku pieczywa, zawierający również przepisy na potrawy z chlebem związane. Dobrze napisany, ładnie wydany, klarownie ułożony - sięgam po niego z niekłamaną przyjemnością, ponieważ cieszy nie tylko treścią, ale i formą.

Reklama

Robert Makłowicz

To pełna humoru osobista opowieść, w której wątki rodzinne splatają się z ogromną wiedzą autora. Doskonała lektura i pachnący powód do zamiany domu w kameralną piekarnię, gdzie nie zmarnuje się żaden okruszek.

Daria Pawlewska, wydawczyni magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBU.



Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy