Przejdź na stronę główną Interia.pl

Wielkanocne inspiracje

Jajka na liściach szpinaku

Jajka faszerowane idealne na wielkanocne śniadanie.


Składniki

  • 6 jajek
  • 10 dag ostrego sera żółtego
  • pęczek natki pietruszki
  • 15 dag pieczarek
  • 1 por
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki majonezu

Reklama

Przygotowanie:

Ugotuj jajka, ostudź i obierz. Przekrój na pół i wyjmij żółtka.

Pieczarki oczyść i umyj. Usmaż na maśle z drobno pokrojonym porem.

Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. Posiekaj natkę pietruszki, dodaj do 3/4 sera i żółtek.

Podsmażone pieczarki wrzuć do sera i żółtek. Dodaj majonez, wymieszaj i dopraw do smaku. Farsz przełóż do białek, posyp serem. Podawaj na liściach szpinaku.

Zobacz także:



Najlepsze tematy