Reklama

Faszerowane kolorowe jajka

Żeby jajka dobrze się obierały, należy je po ugotowaniu zalać zimną wodą i lekko obtłuc o ścianki garnka.

Składniki

  • 6 jaj
  • 6 łyżek majonezu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • szczypta szafranu
  • 1/2 łyżeczki curry
  • sól, pieprz

Składniki do dekoracji

  • liście sałaty
  • po 1/2 papryki żółtej i czerwonej
  • 1 pomidor

1. Jajka ugotować na twardo, ostrożnie obrać ze skorupek, przepołowić. Żółtka wyjąć, rozgnieść widelcem, utrzeć z majonezem, podzielić na trzy równe części.

2. Jedną część masy dokładnie wymieszać z koncentratem, drugą z drobno posiekaną natką pietruszki, trzecią z curry i szafranem. Każdą pastę przyprawić do smaku solą i pieprzem.

3. Kolorowe masy wyłożyć na jajka za pomocą szprycy do kremu. Jajka ułożyć na półmisku, udekorować pokrojoną w paski papryką i cząstkami pomidora, liśćmi sałaty, natką pietruszki itp.

Reklama

Zobacz także:


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy