Reklama

Polędwica wołowa w ziołach

Sprawdzi się idealnie zarówno na ciepło, jak i na zimno - podawana na kanapce.

Składniki

  • 1 kg polędwicy wołowej
  • 1 łyżka masła
  • po 1 łyżeczce estragonu, bazylii, cząbru, pieprzu grubo mielonego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 5 gałązek rozmarynu
  • sól
  • 4 łyżki konfitury z borówek

Sposób przygotowania:

1. Polędwicę umyć, osuszyć skropić sosem sojowym, obsypać zmieszanymi przyprawami. 

2. Folię aluminiową wysmarować masłem, rozłożyć na nim rozmaryn, polędwicę i ścisło zawinąć. Piec 40 min w temp. 180°C. Następnie odwinąć folię i piec jeszcze 10 minut, zwiększając temperaturę do 200°C. 

3. W rondlu rozgrzać konfiturę, wymieszać z sosem pieczeniowym. Podawać z mięsem pokrojonym w plastry.

Zobacz także:


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy