Reklama

Fasola jaś na słodko ze śliwkami

Przedstawiamy nietypowy przepis na fasolkę w towarzystwie śliwek. Czas przygotowania to około godzina, a całość powinna wystarczyć dla 6 osób. Przepis jest łatwy w przygotowaniu, a przede wszystkim smaczny. Idealny dla miłośników kuchennych eksperymentów.

Składniki

  • 50g fasoli jaś
  • 20 g suszonych śliwek
  • 1 łyżka miodu
  • 5 dag masła
  • łyżka cukru (najlepiej brązowego)
  • sól, pieprz i majeranek do smaku

Sposób przygotowania:

Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na 24 godziny.

Po tym czasie, gotujemy fasolę aż zmięknie.

W garnku topimy masło.

Śliwki siekamy na małe kawałki, a następnie umieszczamy ją w garnku i dodajemy fasolę.

Podsmażamy i dodajemy miód, cukier oraz majeranek.

Całość energicznie mieszamy na małym ogniu.

Podajemy na ciepłu lub zimno.

Zobacz także:

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy