Reklama

Co najchętniej je księżna Kate? Oto przepis

Promienna twarz, idealna cera. Nie da się ukryć, że księżna Cambridge jest znana ze zdrowego stylu życia. Dużą uwagę przykłada do tego, co znajduje się na jej talerzu.

Nie jest tajemnicą, że żona księcia Williama preferuje dietę wegańską. Dzięki niej może pochwalić się nieskazitelną cerą i idealną figurą.

Okazuje się, że księżna Kate w ciągu dnia spożywa koktajle i dużo surowych warzyw. 

Podczas podróży Kate i Williama po Indiach, szef kuchni Raghu Deora potwierdził, że książęca para chętnie jadała wegetariańskie jedzenie. 

Jak podaje Daily Mail, jednym z ulubionych dań obiadowych Kate jest świeża sałatka z arbuzem w roli głównej. Do tego świeży ogórek, awokado, cebula, ser feta i gotowe!

Reklama

Do ulubionych przepisów księżnej Kate można także zaliczyć tabbouleh. To sałatka charakterystyczna dla kuchni libańskiej. Jak ją przygotować? Oto przepis. 

Składniki

  • 1/2 szklanki kaszy bulgur (komosy ryżowej, kuskusu)
  • 1 ogórek sałatkowy
  • 2 pomidory
  • 1 mała cebula
  • 1 pęczek mięty
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Kaszę bulgur ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odsącz. Wystudź. Miętę i natkę pietruszki opłucz, osusz i posiekaj. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Cebulę obierz. Ogórek, cebulę oraz pomidory pokrój w drobną kostkę. Oliwę wymieszaj z sokiem cytrynowym i czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Włóż do miski kaszę, warzywa oraz miętę i natkę. Delikatnie wymieszaj. Polej dressingiem i przemieszaj. Ewentualnie sałatkę możesz wzbogacić pestkami z połowy granatu, a zamiast mięty wziąć świeżą kolendrę.

Kolejną potrawą, którą księżna Kata się zajada, jest marynowana surowa ryba okraszona sosem z cytrusów. Przysmak znany pod nazwą ceviche podaje się z papryczkami chili, warzywami lub owocami. 

Zobacz także:

Styl.pl
Dowiedz się więcej na temat: monarchia brytyjska
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy