Przejdź na stronę główną Interia.pl

Pyszne do pudełka

Uciekający czas stał się wrogiem kulinarnej uczty w pracy. Codzienne lunche w modnych bistro mogą mocno nadszarpnąć kieszeń, a dania z pracowniczych stołówek nie zawsze wyglądają apetycznie. Rutynę przełamuje Grażyna Bober-Bruijn.

Drugie śniadanie, lunch czy brunch, nazw na posiłek w pracy jest coraz więcej. Coraz to nowym jego określeniom nie towarzyszą jednak pomysły, jak sprawić, by był idealny. Pracownicy biurowi, rzemieślnicy czy uczniowie - wszyscy zadowalają się zazwyczaj nudną kanapką z serem albo wędliną, kotletem z ziemniakami czy jedzonym przed komputerem jogurtem. Ale czy na pewno musi tak być? Jak sprawić, by było smaczne i apetycznie wyglądało? Grażyna Bober-Bruijn, autorka bestsellerowego "Pysznie bez glutenu" podjęła się wyzwania stworzenia menu prostego, zdrowego i zachęcającego do sięgnięcia po nie, idealnego do zabrania na drugie śniadanie do pracy i szkoły.

Reklama

Dziś, gdy coraz więcej osób chce zmienić swoje nawyki kulinarne, świadomie wybierać produkty i dobierać indywidualnie dietę, ważne jest, by wiedzieć, co znajduje się na talerzu. Rozwiązaniem jest przygotowywanie jedzenia w domu. Grażyna Bober-Bruijn inspiruje, by tworzyć posiłki na najwyższym poziomie, zarówno jeśli chodzi o smak, jak i jakość. Dzięki jej pomysłom w poniedziałek można się delektować japońskim omletem tamagoyaki, w środę zjeść zaskakującą smakiem sałatkę beef&noodle, a w piątek zaskoczyć wszystkich trzema rodzajami past do kanapki. I to mimo braku czasu, dzieci plączących się pod nogami, szczekającego psa i zagubionego gdzieś klucza od samochodu, którym właśnie trzeba odjechać.

Autorka książki "Pyszne do pudełka", na co dzień mama dwóch córek, żona i osoba pracująca, często musi się zmierzyć z przygotowaniem jedzenia do pudełka dla siebie i najbliższych.  Swoje doświadczenia zebrała w nowej książce, w której prezentuje ponad osiemdziesiąt przepisów. Znalazły się tu pomysłowe kanapki, zupy, inspirujące zestawienia z wykorzystaniem kasz czy makaronów, piękne sałatki oraz słodkości. Grażyna Bober-Bruijn udowadnia, że zdrowe i smaczne potrawy można przygotować podczas przyrządzania obiadu czy kolacji. To co najlepsze jest jednocześnie najprostsze.

Wszystkie przepisy w "Pyszne do pudełka" opatrzone są zdjęciami, które zaostrzają apetyt i jednocześnie dostarczają pomysłów, jak w ciekawy sposób zapakować swoje drugie śniadanie - do pracy, szkoły, na wycieczkę.

Grażyna Bober-Bruijn jest mamą dwóch córek, z którymi piecze i gotuje. Jej dewizą jest, że żadna dieta nie wyklucza przyjemności gotowania i cieszenia się posiłkiem. Karmi siebie i rodzinę, a często także przyjaciół - ku zadowoleniu wszystkich.

"Pyszne do pudełka"

Grażyna Bober-Bruijn

Wydawnictwo Muza SA

Styl.pl/materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje