Przejdź na stronę główną Interia.pl

Daria Ładocha, Nowoczesna kuchnia polska

Daria Ładocha wpadła na świetny pomysł – odchudziła znane wszystkim dania tak, by powróciły na nasze stoły we współczesnej odsłonie! Autorka w wyjątkowy sposób łączy smaki swojego dzieciństwa z nowoczesnymi produktami. Pyszne polskie dania stały się proste, lekkie i jeszcze smaczniejsze.

„Nowoczesna kuchnia polska“ to tradycyjne polskie dania w zupełnie nowej odsłonie. „Odchudzone“ przepisy są proste, lekkie i pełne smaku. Spróbuj bigosu z grzybami shiitake, schabowych z boczniaków, tatara z dorsza z limonką i chilli czy buraczków zasmażanych z porzeczkami.

Reklama

Rozkoszuj się cudownymi smakami dzieciństwa bez wyrzutów sumienia. Gotuj lekko i nowocześnie, korzystając z bogactwa tradycyjnej polskiej kuchni!

 W książce znajdziesz między innymi przepisy na:

krupnik z pęczakiem, suszonymi grzybami i rozmarynem

bigos z grzybami shiitake

pasta jajeczna z awokado, ogórkiem małosolnym i kolendrą

mizeria w śmietanie z orzechów nerkowca z sezamem

budyń z tapioki z malinami

 Drogi

Czytelniku, w tej książce odnajdziesz całe moje dzieciństwo zaklęte w dobrze znanych ci potrawach. Ale pojawią się one w nowej, współczesnej odsłonie.

Tradycyjny smak z twistem nowoczesności. „Odchudzone“ kulinarne specjały uwzględniają nietolerancje pokarmowe. Z buraczków zasmażanych, które kojarzą mi się z niedzielnymi zabawami w chowanego z kuzynami, usunęłam mąkę, a dodałam porzeczki, w mizerii śmietanę zastąpiły orzechy nerkowca, a w bigosie zamiast mięsa pojawiły się grzyby shiitake. Zapraszam serdecznie do krainy moich wspomnień…

Daria Ładocha

Styl.pl/materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje