Reklama

"Tutto bene"

Gęsta kryminalna intryga, półświatek ukraińskiej imigracji i smak włoskiej kuchni.

W "Tutto bene" - modnej warszawskiej restauracji - klient je dobrą kolację, płaci, zostawia napiwek, a na odchodnym strzela do kelnerki. Kilka dni później ginie kucharz. Pojawia się, a w zasadzie znika, dziecko postrzelonej kelnerki. Wszystko się komplikuje... A przecież, jak mówi jeden z bohaterów: "powinno być tak proste, jak to tylko możliwe, ale nie prostsze". Sprawę próbuję rozwiązać komisarz Górzyański, a Grzegorz i Zosia, pracownicy restauracji, dzielnie mu w tym pomagają.

Tandem kucharzy Kalicka-Zawadzki przyrządził smakowity kryminał, pełen nieoczekiwanych zwrotów akcji, napięcia, z zakończeniem, które zaskakuje, podobnie jak przepiórka w suflecie.

Manula Kalicka
- autorka bestsellerowych powieści m.in. "Tata, one i ja", "Wojny, Rembrandta i dziewczyny z kabaretu", dziennikarka współpracująca z tygodnikiem "Polityka".

Zbigniew Zawadzk
i - biochemik, wydawca, agent literacki, tłumacz.

Reklama

"Tutto bene"

Wydawnictwo Prószyński i S-ka

Styl.pl/materiały prasowe
Dowiedz się więcej na temat: książki | kryminały | Okładka książki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy