Przejdź na stronę główną Interia.pl

Wyciskarki do soków to wciąż nowość

Wyciskarki do soków pojawiły się na polskim rynku przed dwoma laty jednak wciąż znaczna część społeczeństwa nie jest świadoma ich istnienia.

Lata badań i eksperymentów sprawiły, że obecnie produkowane urządzenia nie mają nic wspólnego z dawnymi sokowirówkami. Są wykonane z zaawansowanych technologicznie materiałów (takich jak ULTEM czy Tritan), a wyciskane przez nie soki są gęste, pożywne i zawierają wszystkie niezbędne witaminy, enzymy i mikroelementy. Z kolei soki z tradycyjnej sokowirówki są przejrzyste, rozwarstwione, spienione i w zasadzie beż żadnych wartości odżywczych. Dzieje się tak dlatego, ponieważ na wirującej z dużą prędkością tarczy ściernej powstaje wysoka temperatura a witaminy i enzymy ulegają zniszczeniu już w temperaturze 46 stopni Celsjusza.

Reklama

Wyciskarki Kuvings pracują bardzo cicho, są ponad dwukrotnie wydajniejsze, czyści się je w bardzo łatwy sposób i, co najważniejsze, możemy przygotowywać soki praktycznie ze wszystkich owoców i warzyw. To bardzo istotna różnica ponieważ w sokowirówce nie jesteśmy w stanie otrzymać soku np. z liści, naci itp. Przy użyciu wyciskarki Kuvings B6000 nie mamy takich problemów. Z powodzeniem możemy wyciskać natkę pietruszki, liście szpinaku, pokrzywy czy kapusty jednocześnie mieszając je z innymi składnikami.

Wyciskarka Kuvings B6000  



Do produkcji urządzenia wykorzystano najnowsze technologie i materiały jak ULTEM - tworzywo ośmiokrotnie twardsze od klasycznego tworzywa oraz TRITAN, który z uwagi na bezpieczeństwo jest wolny od bisfenoli. W wyciskarce zastosowano wolnoobrotowy silnik indukcyjny o mocy aż 240 W, który w połączeniu z odpowiednimi przekładniami jest bardzo skuteczny, wytrzymały i cichy. Sercem wyciskarki Kuvings B6000 jest wykonany z Ultemu ślimak, który bezpośrednio rozgniata i wyciska warzywa i owoce przez sito oddzielające sok od pulpy.

Warto zaznaczyć, że model B6000 Whole Juicer jest przełomowym urządzeniem ponieważ jako jedyny na rynku posiada szeroki otwór wlotowy przez który możemy wrzucać całe owoce i warzywa bez konieczności krojenia a jedynie po uprzednim umyciu. Jest to ukłon w stronę konsumentów, którzy cenią sobie wygodę użytkowania.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje