Reklama

Suszarka do grzybów i owoców

Z pomocą suszarki First Austria na pięciu tacach można suszyć owoce, grzyby, a nawet warzywa, zioła czy mięso.

Suszenie polega na odwadnianiu. Dzięki niemu grzyby i owoce nie kruszą się, nie łamią i nie kleją, a ich właściwości smakowe i zapachowe pozostają bez zmian. Tylko właściwie przygotowane zachowają wszelkie składniki odżywcze - biopierwiastki, kwasy, karoten, błonnik i pektyny - potrzebne do prawidłowego funkcjonowania naszych organizmów.

Przed suszeniem z owoców czy grzybów należy usunąć wszelkie zanieczyszczenia. Owoce należy obrać z łupin, drylować, blanszować i następnie osuszyć. W przypadku grzybów kapelusze można suszyć w całości, natomiast trzonki grzybów warto pokroić na mniejsze części.

Reklama
Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy