Przejdź na stronę główną Interia.pl

Jak wykorzystać ryż z poprzedniego dnia?

Bez względu na to czy masz pod ręką biały, czy brązowy, długi czy krótki, gotowany w domu, czy wzięty na wynos - każdy rodzaj się sprawdzi.

Podpowiadamy sprytne sposoby na wykorzystanie pozostałego z poprzedniego dnia ryżu i stworzenie wspaniałych przysmaków na każdą porę dnia.

Reklama

Rada: Dla uzyskania najlepszych efektów, użyj ryżu tuż po wyjęciu z lodówki.

Na śniadanie: "Owsianka" ryżowa

W rondelku połącz 1 szklankę gotowanego ryżu, 1,25 szklanki pełnego mleka, 2 posiekane daktyle, szczyptę soli i cynamonu. Zagotuj, a potem zmniejsz ogień i gotuj powoli, aż danie uzyska gęstą kremową konsystencję, przez 5-7 minut. Podawaj z owocami, prażonymi płatkami migdałów i miodem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje