Przejdź na stronę główną Interia.pl

Cała rybka dla zdrowia

Martha Stewart radzi, jak wzbogacić swoją dietę o wapń i nienasycone kwasy tłuszczowe, podając proste sposoby na szprotki i inne ryby z puszki.


Słyszałam, że małe rybki, takie jak szprotki, jedzone w całości są dobre dla zdrowia. Czy są jakieś proste sposoby, dzięki którym można jeść ich więcej?

Reklama

Takie ryby zawierają mnóstwo nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3 i dostarczają mnóstwo łatwo przyswajalnego wapnia, dzięki drobnym jadalnym ościom. Wygodny sposób to jedzenie ryb w oleju z puszki, szczególnie polecam makrelę w oliwie.

Można przygotować z nich kanapki, układając na toście rybę, dodając natkę pietruszki i kilka kropel soku z cytryny. Można przygotować śniadanie w stylu japońskim dodając je do ryżu i warzyw lub dodać do sałatki.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje