Przejdź na stronę główną Interia.pl

Kocham kino domowe

Co robić w jesienne wieczory? Najlepiej zaszyć się w domu z kimś bliskim, otulić miękkim kocem i obejrzeć dobry film. Nie ma jednak kina bez ulubionych przekąsek. Nic tak dobrze nie smakuje jak domowe, ciepłe minidania, które można przygotować z wyprzedzeniem.


Dodatkową zachętą niech będzie to, że wszystkie prezentowane przepisy można zrealizować w pół godziny.

Reklama

Menu

Jesienna sałatka z sosem miodowym
Zupa z batatów z szałwią i piwem
Batoniki owsiane z morelami
Gorący jabłecznik z cydru z przyprawami
Pikantne chipsy z tortilli z trzema sosami

Jesienna sałatka z sosem winno-miodowym


Lekkie i kolorowe danie z jesiennych warzyw, wzbogacone prażonymi pestkami dyni i sosem winno-miodowym.

Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 10 minut
Stopień trudności: dla początkujących

Składniki: 2 nieduże marchewki starte na grubej tarce, 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w cienkie paski, 2 łyżki pestek dyni uprażonych na suchej patelni, 2 malutkie, drobno pokrojone dymki ze szczypiorem, kilka gałązek mięty
Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek, łyżka octu jabłkowego lub białego wina, 1/2 łyżeczki miodu


1. Składniki sosu wymieszać w miseczce.

2. Marchew, paprykę, pestki dyni i dymkę połączyć na talerzu, udekorować miętą.

3. Serwować z sosem podanym osobno.

10 pomysłów na szybki obiad

Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka

Proste potrawy z mięsa mielonego

12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje