Reklama

Zimna zupa z melona na ostro

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • kawałek arbuz
  • 2 sztuki melon
  • szczypta sól
  • parę listków melisa
  • sok z cytryny
  • 1 łyżeczka masło
  • 1 sztuka papryczka chilli
  • 1 sztuka cebula

Cebulę i papryczkę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę i zeszklić na rozgrzanym maśle. Melona obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Melona i przesmażoną cebulkę, czosnek i papryczkę zmiksować, doprawić szczyptą soli i sokiem z cytryny. Podawać z kuleczkami wyciętymi z arbuza i listkami melisy.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy