Zestaw grillowany z sałatką z pietruszki
Bulion zagotować, dodać bulgur, zdjąć z płyty i zostawić na 15 minut do napęcznienia. Zostawić do ostygnięcia. Listki pietruszki oberwać i połowę drobno posiekać, a połowę odłożyć na bok. Czerwoną cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w cienkie plasterki. Pomidory umyć i poprzekrawać na pół. Ocet przyprawić solą i pieprzem, wieszać oliwę z oliwek. Bulgur i pozostałe listki pietruszki (zostawić 3 do dekoracji), plasterki cebuli i pomidory zmieszać z sosem vinaigrette i odstawić.
Bułkę rozmoczyć w letniej wodzie. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. 1 łyżkę oleju rozgrzać na patelni i poddusić cebulę. Zdjąć z ognia i zostawić do ostygnięcia. Bułkę odcisnąć i wyrobić z mięsem mielonym, cebulą, jajkiem i posiekaną pietruszką. Przyprawić solą i pieprzem. Formować 8 podłużnych frykadelek i nadziewać na patyczki.
Medaliony z indyka zawijać w plastry bekonu i przyprawić solą i pieprzem. Jagnięcinę przyprawić solą i pieprzem i kłaść na wierzch po 3 listki pietruszki. Tackę do grillowania rozgrzać i nalać 1 łyżkę oleju. Medaliony z indyka opiec w wysokiej temperaturze. Następnie na średnim ogniu piec po 4 minuty z każdej strony następnie piec na średnim ogniu po 4 minuty z każdej strony.
Jagnięcinę piec 8 minut , zdjąć i zawinąć w folię aluminiową. Na nasmarowanej tłuszczem tacce opiekać frykadelki z mielonego przez 10 minut. Jagnięcinę pokroić w plasterki. Na talerze nakładać mięsa i sałatkę, dekorować listkami pietruszki.