Reklama

Zapiekanka naleśnikowa

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 4 sztuki jajka
  • 400 ml mleko
  • cebula
  • opakowanie mrożonki warzywnej
  • 1,5 szklanki mąka
  • 5 dag żółty ser
  • 2 łyżki masło
  • 1 łyżka tarta bułka
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki olej

Zrobić ciasto naleśnikowe: do garnuszka wsypać mąkę, wbić dwa jajka, dodać sól, mleko, szklankę wody i mieszając lub miksując, wyrobić ciasto. Jeśli jest za gęste, dodać trochę wody. Dolać stopione masło, odstawić na 20 minut. Na oleju usmażyć cienkie naleśniki. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę, usmażyć na oleju.

Dodać mieszankę mrożonych warzyw lub mrożony szpinak. Dusić około 10 minut. Dodać dwa roztrzepane jajka, smażyć jeszcze przez chwilę, mieszając. Żółty ser pokroić w paseczki.

W natłuszczonej formie układać naleśniki na przemian z masą warzywną. Wierzch ozdobić kratką z sera. Zapiekać 30 minut.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy