Wykwintny przekładaniec świąteczny
Bardzo polecam to ciasto świąteczne, czaruje smakiem i zachęca wyglądem :)
PRZYGOTOWANIE:
Składniki na ciasto zagnieść, 1/3 ciasta zamrozić, resztę przez pół godz.oziębić w lodówce, po czym rozwałkować na blaszce. Składniki na masę serową połączyć, (twaróg zemleć ,masło rozpuścić). Ser rozsmarować na cieście, brzoskwinie osączyć i pokroić na plastry i położyć na masie serowej, białka ubić dodając cukier,gdy będą ubite na sztywno ,wymieszać z pozostałymi składnikami z warstwy (4 makowej). Przygotowana masę rozłożyć na brzoskwiniach. Następnie wyjąć ciasto z zamrażalnika, pokruszyć lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać na wierzch przekładańca piec 170-180 st, ok godziny ,nie wyjmować z formy,
po ostygnięciu polać czekoladą. Smacznego;)