Reklama

Szybki barszcz ukraiński

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • liść laurowy
  • 1 puszka biała fasola
  • 2 marchewka
  • 6 ziemniaki
  • 4 liście kapusta włoska
  • ziele angielskie
  • 1 łyzka mąka
  • 1 l bulion
  • zakwas buraczany
  • 15 dag fasolka szparagowa
  • 100 ml śmietana
  • 4 buraki

Ziemniaki i buraki pokroić w kostkę, marchewkę w słupki. Opłukać kapustę, pokroić na małe kawałki. Warzywa zalać gorącym bu-lionem. Dodać fasolkę szparagową, listek laurowy i ziele angielskie. Gotować 20 minut.

Pod koniec gotowania wlać zakwas buraczany. Śmietankę zmiksować z mąką i małą ilością barszczu, wlać do zupy. Podgrzać, nie doprowadzając do wrzenia. Dołożyć osączoną fasolę. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy