Reklama

Sałatka w toście

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • sól, pieprz
  • pół łyżeczki sok z cytryny
  • 0,5 kg ugotowany i obrany bób
  • 2 łyżki majonez
  • 20 dag niebieski ser pleśniowy
  • pół paczki chleb tostowy

Chleb tostowy obkroić ze skórki i wyłożyć nim szerokie filiżanki, wstawić do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i piec aż się zrumieni.

Bób połączyć z pokruszonym serem pleśniowym i przełożyć do naczynek z chleba tostowego.

Sałatkę podawać z majonezem doprawionym solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy