Reklama

Sałatka szparagowo-łososiowa

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 3 gałązki seler naciowy
  • 2 łyżeczki musztarda
  • 1 sztuka cytryna
  • 175 ml oliwa
  • 25 dag w plastrach wędzony łosoś
  • sól
  • 25 dag młode szparagi
  • 20 dag ryż
  • 3 łyżki ocet

Zagotować wodę, posolić. Dodać sok z połówki cytryny oraz sparzoną skórkę z cytryny. Wsypać ryż, ugotować, osączyć. Ze szparagów zdjąć zewnętrzną skórkę, odkroić twarde części, gotować 5-7 minut.

Odkroić wierzchnią część pędów, pokroić na kawałki. Z selera zdjąć włókna, miąższ pokroić w kostkę. Łososia pokroić w paski. Ocet wymieszać z musztardą, przyprawić, polać ryż. Dodać szparagi, seler, łososia i sok z cytryny. Wstawić na godzinę do lodówki.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy