polędwiczki z kolorowym pieprzem
szybkie smaczne i bardzo kruche mięso.
1.Polędwiczki dokładnie umyj,a następnie pokrój w cienkie plastry.Przełóż do pojemnika,po czym dodaj kolorowy pieprz,bazylię,2 łyżki oleju i delikatnie wymieszaj.Wstaw do lodówki co najmniej pół godziny,by mięso przeszło smakiem przypraw.Pamiętaj by go nie solić,inaczej w trakcie smażenia wycieknie z niego zbyt dużo wody.2.Rozgrzej patelnię z masłem na dużym ogniu.Wykładaj na gorący tłuszcz plastry mięsa i obsmażaj krótko z obu stron w sumie 8 minut.Dopiero w trakcie smażenia posyp mięso solą,oprósz pieprzem i jeszcze raz bazylią.
3.Usmażone polędwiczki układaj na listkach sałaty.Polej sosem,który wytworzył się w trakcie smażenia.Podawaj z gotowanymi ziemniakami lub pieczonymi.