Reklama

polędwiczki z kolorowym pieprzem

szybkie smaczne i bardzo kruche mięso.

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 2 sztuki polędwiczki
  • 1/2 kostki masła
  • 1/2 opakowania suszonej bazylii
  • 1/2 łyzeczki pieprzu
  • 1 sztuka sałata masłowa
  • 1/2 opakowania kolorowego pieprzu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 kg ziemniaki
  • 1 łyżeczka soli

1.Polędwiczki dokładnie umyj,a następnie pokrój w cienkie plastry.Przełóż do pojemnika,po czym dodaj kolorowy pieprz,bazylię,2 łyżki oleju i delikatnie wymieszaj.Wstaw do lodówki co najmniej pół godziny,by mięso przeszło smakiem przypraw.Pamiętaj by go nie solić,inaczej w trakcie smażenia wycieknie z niego zbyt dużo wody.2.Rozgrzej patelnię z masłem na dużym ogniu.Wykładaj na gorący tłuszcz plastry mięsa i obsmażaj krótko z obu stron w sumie 8 minut.Dopiero w trakcie smażenia posyp mięso solą,oprósz pieprzem i jeszcze raz bazylią.

Reklama

3.Usmażone polędwiczki układaj na listkach sałaty.Polej sosem,który wytworzył się w trakcie smażenia.Podawaj z gotowanymi ziemniakami lub pieczonymi.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy