Reklama

Francuskie tosty z owocami

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 1-2 osoby

Składniki

  • szklanka mleko
  • kilka kropel aromat waniliowy
  • 2 łyżki masło
  • 4 kromki dwudniowy albo trzydniowy chleb pszenny
  • cukier puder
  • 2 sztuki jajko
  • owoce sezonowe

Roztrzep jajka z mlekiem i wanilią w głębokim talerzu. Mocz w nim pieczywo przez ok. 5 minut , by dobrze nasiąkło. Rozgrzej masło, z olejem na patelni i usmaż na niej kromki chleba, na złoty kolor. Usmażony chleb obsyp z każdej strony cukrem pudrem.

Tosty możesz polać miodem, syropem klonowym, smarować kremem czekoladowym lub zjeść solo. Wiosną i latem doskonale smakują z owocami sezonowymi: truskawkami, malinami lub jagodami.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy