1. Na początek łączymy ze sobą: przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól i cukier. Dokładnie mieszamy.
2. Następnie do suchej mieszanki dodajemy masło oraz cukier.
3. Do suchych składników dodajemy mokre, a więc mleko i jajka. Gdy składniki dokładnie ze sobą połączymy, przystępujemy do przekładania ciasta na formę. Forma do muffin powinna być wysmarowana masłem i lekko oprószona mąką, aby ciasto nie zlepiało się z brzegami formy, a potem łatwiej odchodziło.
4. Pieczemy przez ok. 20 min. w temp. 180 stopni. Po tym czasie mamy gotowe muffiny.
Krem:
1.Żółtka miksujemy z cukrem na białą, puszystą masę.
2.W drugiej misce miksujemy masło.
3.Czekoladę topimy w kąpieli wodnej i lekko studzimy.
4.Do masła wlewamy na zmianę po trochu czekoladę i jajka z cukrem. Miksujemy. Wstawiamy do lodówki aż się schłodzi.
Smacznego!