Reklama

Ciecierzyca z brokułami

Czas przyrządzenia: 3 i więcej godzin
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • sól, pieprz
  • 3 łyżki oliwa z oliwek
  • 1 szklanka ciecierzyca
  • 1 łyżka ocet winny
  • 3 sztuki cebula
  • brokuł
  • 2 ząbki czosnek

Ciecierzycę namoczyć na noc, odcedzić, opłukać i ugotować w nowej wodzie, uzupełniając ją.

Brokuły podzielić na różyczki i sparzyć w osolonym wrzątku, schłodzić w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanej oliwie, dodać ocet winny, brokuły i ciecierzycę, chwilę posmażyć i podawać.

Dla lepszego smaku można danie podawać z natką pietruszki.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy