Reklama

Carpaccio z polędwicy wołowej

Caroacio z polędwicy wołowej, świetna przystawka na różne okazje.

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 1-2 osoby

Składniki

  • 10g oliwa z oliwek
  • 1 pomidor
  • 10g ser parmezan tarty
  • 1 cytryna
  • 5g balsamico
  • 2 szt pieczarka
  • 1 sałata lodowa
  • 5g natka pietruszki
  • 1 ząbek czosnek
  • 100g polędwica wołowa

Na talerzu nakładamy porwaną sałatę lodową. Na rogu talerza kładziemy pomidory , cytrynę. Na sałatę lodową dajemy cienko pokrojoną polędwice wołową uprzednio zmrożoną. Z polędwicy układamy taką rozetę dookoła talerza. Polewamy oliwą z oliwek, balsamico, dodajemy drobno posiekany czosnek na wierzch posypujemy serem parmezanem oraz drobno posiekanymi pieczarkami. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama