Reklama

Zupa z wołowiną i ciecierzycą

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 1 mała sztuka cukinia
  • 1-2 ząbki czosnek
  • kurkuma
  • 3 sztuki pomidor
  • 1 sztuka marchewka
  • 2 sztuki ziemniaki
  • oregano
  • 30 dag wołowina
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • szklanka zielony groszek
  • 1 sztuka cebula
  • puszka ciecierzyca

Wołowinę pokroić w średnia kostkę. Ciecierzyce ugotować. Pomidory, marchewkę, ziemniaki i cukinię pokroić w kostkę. Groszek rozmrozić, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.

Na rozgrzanym oleju usmażyć partiami mięso, przekładając już usmażone do garnka. Na świeżym oleju zeszklić cebule i czosnek, dodać do garnka z mięsem, zalać woda, dodać listek laurowy, sol i pieprz.

Gotować na wolnym ogniu co jakiś czas szumując tworząca się pianę. Następnie dodać ziemniaki i marchewka, gotować ok. 20 min. i po tym czasie dodać resztę warzyw i ciecierzycę. Przyprawić cynamonem i kurkumą, dodac kminek i oregano, gotować ok. 15 min.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy