Reklama

Zupa kurkowa

Czas przyrządzenia: ok 2 godzin
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 2 łyżki mąka
  • 0,5 l śmietanka 30%
  • cebula
  • sól, pieprz
  • 0,5 kg kurki
  • 3 łyżki masło
  • 0,5 l wywar mięsny
  • 1 łyżka majeranek
  • 2 ząbki czosnek

Kurki oczyścić, umyć, osuszyć, jeśli są duże pokroić. Cebulę i czosnek posiekać.

Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać grzyby i smażyć kilka minut. Pod koniec smażenia doprawić grzyby solą i pieprzem, posypać majerankiem i oprószyć mąką.

Po dokładnym przemieszaniu powoli dolewać śmietanę i wywar, cały czas mieszając. Doprawić solą i pieprzem.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy