Reklama

Ziemniaki z farszem

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 4 sztuki żółty ser w plastrach
  • 4 duże ziemniaki
  • pomidor
  • zioła do dekoracji
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek
  • garść oliwki zielone
  • pół cukinia
  • łyżka masło

Pokrojoną w kostkę cukinię, pomidory bez skórki i pokrojone w plasterki oliwki wymieszaj. Wlej oliwę i dopraw solą i pieprzem do smaku. Umyte ziemniaki zalej zimną, posoloną wodą, gotuj 10 minut, schłódź. Nożem zetnij wierzchołek ziemniaka i używając łyżeczki ostrożnie wydrąż jego wnętrze, oprósz wewnątrz solą i pieprzem. Ziemniaki napełnij przygotowanym farszem i zawiń w folię aluminiową. Piecz godzinę w nagrzanym do 200° C piekarniku. Gdy zdejmiesz folię, ziemniaki możesz przykryć plasterkami sera i zapiec na złoty kolor.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy