Reklama

Szaszłyki rybne

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • przyprawa do potraw z grilla
  • 30 dag pomidorki koktajlowe
  • 4 łyżki oliwa z oliwek
  • 2 strąki zielona papryka
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • 80 dag filety z dorsza

Sok z cytryny wymieszać z oliwą i przyprawami. Filety i pomidorki opłukać. Filety pokroić na małe kawałki. Paprykę umyć, przekroić na pół, wydrążyć. Następnie pociąć w dużą kostkę.

Rybę i warzywa skropić marynatą z soku cytrynowego, wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie filety zwinąć w ruloniki, a później nadziać razem z warzywami na patyczki.

Ułożyć na aluminiowych tackach do grillowania. Piec około 15 - 20 minut, wielokrotnie obracając. Posypać natką pietruszki.

Szaszłyki podawać z chrupkami albo z pieczywem.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy