Reklama

Schab z morelami

Schab umyć, osuszyć. Natrzeć solą, czosnkiem, majerankiem i pieprzem. Wstawić do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na noc. Po marynowaniu naciąć wzdłuż tak, aby powstały 2 kieszenie.

Morele pokroić i połowę włożyć w nacięcia. Musztardę wymieszać z żółtkiem, posmarować schab. Pozostałe morele wymieszać z siekanymi orzechami i miodem. Obłożyć wierzch schabu. Mięso owinąć w folię aluminiową, Piec 1,5 godziny w temp. 180°C. Ostrożnie zdjąć folię i podpiekać jeszcze chwilę, aż orzechy się zarumienią. Udekorować ziołami.


Reklama
Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy