Reklama

Sandacz z patelni z warzywami

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki Składniki na 4 porcje:

  • 20 dag czerwona papryka
  • pieprz
  • 30 dag filety z sandacza
  • 30 dag makaron
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • sól
  • 15 dag brokuły
  • 4 łyżki oliwa
  • 2 ząbki czosnek
  • 1 łyżka posiekane świeże zioła
  • 20 dag małe krewetki

1Makaron ugotować na półtwardo w posolonej wodzie. Odcedzić, przelać na sitku zimną wodą. Dobrze osączyć i wymieszać z łyżką oliwy.

Filety i krewetki pokroić na duże kawałki. Przyprawić solą i pieprzem. Skropić oliwą. Brokuły ugotować we wrzątku. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Paprykę oczyścić, pokroić na kawałki. Rybę z krewetkami usmażyć na reszcie oliwy. Zdjąć. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę, czosnek i paprykę. Dodać makaron, rybę, krewetki i brokuły. Przyprawić.

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy