Reklama

Ryby z grilla

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki Skłądniki:

  • olej
  • 4 sztuki sprawione ryby słodkowodne
  • 8 dużych sztuk ziemniaki
  • cytryna
  • przyprawa do ryb
  • pęczek świeży rozmaryn
  • sól
  • pęczek świeży tymianek

Ryby dokładnie opłucz, osusz, oprósz solą oraz przyprawą do ryb. Do środka każdej ryby włóż po gałązce rozmarynu oraz cienkie plasterki cytryny.

Ryby ułóż na natłuszczonej folii aluminiowej i zawiń. Piecz na grillu około 25 min. W trakcie grillowania rybę obracaj.

Ziemniaki wyszoruj, przekrój wzdłuż na pół, włóż na 10 min do osolonego wrzątku, po czym starannie odcedź i przestudź. Następnie posmaruj olejem, posyp solą morską i listkami tymianku. Opiekaj na grillu 15-20 minut. Podawaj do ryb.

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy