Reklama

Przystawka z jabłek i boczku


Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • kminek
  • 1 kg jabłek
  • 20 dag wędzonego boczku
  • majeranek

Boczek pokroić w drobną kostkę, stopić w rondlu, wyjąć skwarki. Jabłka obrać, wyjąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Ostrożnie włożyć do gorącego tłuszczu i ciągle mieszając, dusić, aż staną się szkliste. Wtedy dodać majeranek lub kminek. Skwarki wymieszać. Odstawić z ognia.

Podawać na ciepło z chlebem. Koniecznie podawać na kilku rodzajach chleba (pumpernikiel, wielozbożowy, pszenny).

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy