Reklama

Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • szczypta suszonego oregano
  • opakowanie Przyprawy do mięs Knorr
  • olej do smażenia
  • szklanka śmietany UHT 30%
  • mały słoik suszonych pomidorów
  • 200 g mrożonego szpinaku


Reklama
  1. Polędwiczki oczyść z błon, na środku przekrój je na pół. W każdej części mięsa zrób nacięcie cienkim nożem. Powinny powstać cztery porcje mięsa.
  2. Każdy z kawałków dopraw przyprawą do mięs, aby mięso było aromatyczne.
  3. Rozmrożony szpinak odcedź z wody. Pomidory pokrój na niewielkie kawałki i zmieszaj razem ze szpinakiem.
  4. Polędwiczki nafaszeruj przygotowanym nadzieniem.
  5. Mięso smaż na patelni z każdej ze stron, potem ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Piecz 20 minut w temperaturze 160°C.
  6. Na tej samej patelni podsmaż oregano. Następnie wlej do niego śmietankę i gotuj do zagęszczenia. Pokrojone w plastry mięso serwuj w duecie z sosem.
  7. Do polędwiczek możesz podać smażone ziemniaki.
materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy