Reklama

Owocowe pucharki

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 5-6 kiwi
  • 30 dag mrożonych truskawek (lub świeżych w sezonie)
  • 300 ml naturalnego jogurtu
  • melisa lub mięta do dekoracji
  • 2-3 sztuki mango
  • do smaku cukier lub miód

Przygotowanie:

Kiwi obierz, włóż do miseczki. Miąższ owoców rozgnieć widelcem na gładką papkę. Mango cienko obierz, miąższ odkrój od pestek małym ostrym nożykiem, a następnie zmiksuj na jednolity mus.

Truskawki posyp odrobiną cukru, a gdy już puszczą sok, zmiksuj na gładkie piure. Wszystkie musy możesz dodatkowo dosłodzić (najlepiej miodem).

W wąskich wysokich pucharkach (możesz wykorzystać kieliszki do szampana) układaj kolejno warstwy jogurtu i musów owocowych. Udekoruj gałązkami mięty lub melisy cytrynowej. Do chwili podania deser przechowuj w lodówce.

Reklama

Zobacz także:

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy