Reklama

Miks sałat z łososiem

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki Składniki na 4 porcje:

  • 40 dag filet z łososia
  • żółta papryka
  • 2 łyżki olej
  • łyżeczka sos sojowy
  • czerwona papryka
  • 8 dag listki szpianku, botwinki, rukoli i radicchio
  • 2 łyżki miód
  • 2 łyżki musztarda francuska

Łososia pokrój w sporą kostkę, usmaż na łyżce oleju na złoto. Zdejmij z patelni, lekko przestudź. Paprykę opiecz w piekarniku (20 min), przestudź, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w paski. Umyj i osącz szpinak, botwinkę, rukolę oraz radicchio. Wymieszaj z papryką. Sałatkę przełóż na półmisek, obłóż lekko przestudzonym łososiem. Przygotuj sos: musztardę utrzyj z sosem sojowym, miodem oraz resztą oleju. Dopraw. Sosem polej sałatkę i od razu podaj.

Świat kobiety
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy