Reklama

Kopytka z ziołami i czosnkiem

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki na 4 porcje:

  • 2 jajka
  • 10 dag wędzonego boczku
  • zioła: tymianek, rozmaryn
  • 0,5 kg ziemniaków
  • pieprz
  • 4 łyżki maki pszennej
  • czosnek
  • sól

Mączyste ziemniaki ugotować i ostudzić. Najlepiej ugotować ziemniaki poprzedniego dnia. Zmielić i dobrze wyrobić z jajkami i mąką. Ugotować. Na łyżce oleju przesmażyć boczek pokrojony w drobniutką kosteczkę, dodać do niego zioła i polać ugotowane kopytka. Oprószyć czerwoną papryką. Czas przygotowania 1,5 h. (razem z gotowaniem i studzeniem ziemniaków).

Zobacz także:

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy