Reklama

Kolorowa sałata ze szpinakiem

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki Składniki na 4 porcje:

  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • miks sałat
  • 1 ząbek czosnek
  • 2 pomidor
  • tabasco
  • miód
  • 3 łyżki oliwa z oliwek
  • 2 łyżki olej balsamiczny

Opłukać liście wszystkich sałat, roszponki, rukoli, szpinaku i botwinki. Dokładnie osuszyć. Pomidory umyć, pokroić na cząstki. Oczyszczoną paprykę pociąć w paseczki. Obrać cebulę i pokroić w piórka. Składniki wymieszać w dużej salaterce.

Ocet balsamiczny utrzeć na gładko z miodem i tabasco i szczyptą soli. Bezpośrednio do sosu wcisnąć czosnek. Ucierając widelcem, dodawać małe porcje oliwy.

Na koniec ewentualnie doprawić solą. Sałatkę skropić sosem, lekko przemieszać i podawać.

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy