Reklama

Grzanki z zielonym masłem

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki

  • pół puszki zielony groszek
  • majeranek
  • 10 dag masło
  • 10 kromek chleb razowy lub tostowy
  • zioła prowansalskie
  • 15 dag żółty ser
  • 10 dag wędlina
  • sól, pieprz
  • 10 dag pieczarki

Groszek odsączyć z zalewy. Rozetrzeć go widelcem albo zmiksować. Dodać masło, wymieszać. Dorzucić przyprawy.

Pieczarki umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wędlinę posiekać w kostkę. Pieczarki wymieszać z kiełbasą i przyprawami. Kromki chleba smarować zielonym masełkiem, przykryć drugą kromką, przekroić po przekątnej tak, by powstały trójkąty. Na wierzchu każdego tosta kłaść odrobinę masy pieczarkowo-kiełbasianej. Na wierzchu ułożyć paski żółtego sera.

Grzanki zapiekać około 10 minut.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy